Studiedag

Food Professional Day

Dit jaarlijkse evenement draait om vakmanschap en wetenschap rondom voedsel. Chefs zijn het erover eens: je kennis blijven bijspijkeren is een must in deze tijd. Op het programma staat culinair-wetenschappelijke informatie en inspiratie over zuivelproducten als boter, kaas, melk, biest, gebakken room, melkvel, geitenboter, met daarnaast ook plantaardige variaties.

Organisator Rijn IJssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen UR en het Gastronomisch Gilde
Datum

ma 20 maart 2017 08:30 tot 19:00

Locatie Rijn IJssel Vakschool Wageningen Marijkeweg 5 6709 PE Wageningen

Het programma kent veel inbreng van bevlogen chef-koks, wetenschappers en deskundigen uit het bedrijfsleven.
De dag bestaat uit plenaire sessies, bezoek aan Friesland Campina Innovation Centre, een infomarkt en een lunch samengesteld door onze koks niveau 4 die allemaal al bij gerenommeerde restaurant werken.

De Chefs die dit jaar een bijdrage leveren zijn onder andere:

  • Jan Smink - tweevoudig winnaar van de Nederlandse Bocuse d’Or,
  • Emile van der Staak - patron cuisinier van het inmiddels bekende restaurant de Nieuwe Winkel in Nijmegen,
  • Christian Wey - bekend als fermentatie specialist met zijn boek Verrot Lekker,
  • André van Dongen - culinair adviseur,
  • Menno Post de kersverse SVH Meesterkok en chef van restaurant De Bokkedoorns in Overveen.

Verder dragen ook zuivel expert Professor Tiny van Boekel, universitair hoofddocent Kasper Hettinga en zuiveldocent Hein van Valenberg bij aan deze kennisoverdracht. Maar ook Ben Haagsma technoloog R&D en niet te vergeten Jan Dirk van der Voort, veehouder met 90 Jerseykoeien, bekend van de Remekerkaas.

De Food Professional Day is een initiatief van Rijn IJssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen UR en het Gastronomisch Gilde. Deelname aan de geheel verzorgde dag (met lunch, hapjes, drankjes en certificaat van deelname) bedraagt € 125,00. Leden van het Gastronomisch Gilde of Food Pioneers betalen € 100,00.