Activiteit

Inspiratiesessie Femke-Fleur Lamkamp: Sensoren en dierenwelzijn: gaat dat wel samen?

Het gebruik van (sensor)technologie en dataverzameling (Precision Livestock Farming)Femke-Fleur Lamkamp neemt toe in de intensieve veehouderij. Wat betekent deze ontwikkeling voor het welzijn van dieren?

Organisator Aeres Hogeschool Dronten
Datum

di 13 juni 2017 12:45 tot en met 13:05

Locatie Aeres Hogeschool, De Drieslag 2 in Dronten

Sensoren kunnen informatie geven over de gezondheid van het individuele dier, het stalklimaat en calamiteiten. Maar wordt de veehouder in de toekomst een databeheerder en worden dieren louter producenten van eiwitten? Volgens Femke-Fleur Lamkamp (algemeen directeur Dierenbescherming) zijn sensoren geen vervanger van het oog, het oor en de neus van de vakman, maar wel een hulpmiddel.

Na de inspiratiesessie zal Lamkamp de nieuwe pluimveestal aan de Wisentweg openen. De pluimveestal is ontworpen volgens de richtlijnen Beter Leven Keurmerk 3 sterren. De stal voldoet hiermee aan de meest strenge eisen die de Dierenbescherming stelt aan dit keurmerk.

Femke-Fleur Lamkamp is algemeen directeur van de Dierenbescherming. Met een achterban van 123.000 leden, 5.000 vrijwilligers, 28.000 collectanten en 43.000 donateurs is de Dierenbescherming de grootste organisatie in Nederland die opkomt voor de individuele belangen van alle gehouden dieren en dieren in het wild.


Aeres Hogeschool Dronten biedt iedere maand een 20 minuten
durende inspiratiesessie aan, met aansluitend een netwerklunch.
Aeres Hogeschool wil via de inspiratiesessies kennis uit onderzoek/ bedrijfsleven verspreiden en onderwijs, onderzoek en
bedrijfsleven verder met elkaar verbinden. De inspiratiesessies
zijn toegankelijk voor iedereen en worden kosteloos aangeboden. Aanmelden is niet nodig.