Cursus

NME Oriëntatiedagen 2017

Veel mensen willen meedenken over verduurzaming van hun leefomgeving. Maar dan moeten we dat, van jongs af aan, wel leren: op school en in de samenleving zelf. Thema voor de Oriëntatiedagen 2017 op 12 en 13 juni is daarom de keten tussen productie en consumptie en de effecten op communities, zowel elders als bij ons.

Organisator VVM, netwerk voor milieuprofessionals
Datum

ma 12 juni 2017 tot en met di 13 juni 2017 09:30

Locatie Het Woldhuis Het Woldhuis 11, 7325 WN Apeldoorn

Werken aan een duurzame samenleving is meer dan duurzame energieopwekking, mobiliteit, afvalscheiding en hergebruik. Duurzaamheid gaat ook over het nemen van medeverantwoordelijkheid voor de sociale en ecologische gevolgen van onze levensstijl, ook ver buiten onze grens. Voor iedere NME'er geldt deze 'wetmatigheid' net zo zeer als voor iedere andere duurzaamheidsprofessional.

Daarom is er voor de Oriëntatiedagen 2017 een thema gekozen dat velen zal aanspreken: de keten tussen productie en consumptie en de effecten op communities elders en bij onszelf. Op de dagen proberen we aan de hand van de 'chocoladeketen' inzichtelijk te krijgen hoe de complexiteit van die keten - tussen kleinschalige cacaoboer in Afrika, Zuid-Amerika, Azië en grootschalige consumptie in een land als Nederland - betekenis kan krijgen voor onze natuur- en milieueducatie.

Bekijk het volledige programma.
 
Kosten:

  • Vroegboektarief t/m 30 april VVM-leden € 165,- | Niet-leden € 195,-
  • Regulier tarief vanaf 1 mei VVM-leden € 195,- | Niet-leden € 225,-