Studiedag

Studiedag docenten varkenshouderij

Het CIV Agri & Food meeting point varkenshouderij en VarkensNET organiseren op woensdag 31 mei 2017 een studiedag voor de docenten varkenshouderij. Dit jaar worden we ontvangen bij Van Asten Group, een groot internationaal familiebedrijf in de varkenshouderij.

Organisator VarkensNET en CIV Agri & Food meeting point varkenshouderij
Datum

wo 31 mei 2017 09:30 tot en met 16:00

Locatie Van Asten Group Veld-Oostenrijk 50 5961 NW Horst

Deze dag heeft de volgende doelen

  • Uitwisseling van kennis en vooral contacten tussen de diverse docenten uit zowel MBO, HBO als WO.
  • Aandacht geven aan nieuwe ontwikkelingen in de varkenshouderij op een inspirerende locatie.
  • Vaktechnische bijscholing.

Dit jaar worden we ontvangen bij Van Asten Group, een groot internationaal familiebedrijf in de varkenshouderij. De kernactiviteit is het produceren van kwalitatief hoogwaardige varkens in het gangbare segment. Natuurlijk is een goede verhouding tussen kostprijs en opbrengst een belangrijk speerpunt om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Van Asten Group realiseert dit door inzet van vakkundig en gemotiveerd personeel. Er worden diverse innovaties toegepast om het produceren van kwalitatief hoogwaardige varkens tegen lage kostprijs mogelijk te maken. Denk aan voerfermentatie, eigen
energievoorziening en lean management.

Deze dag staat in het teken van het management van zo’n groot internationaal varkensbedrijf. Wat betekent dit voor personeel? Hoe gaat men om met maatschappelijke vraagstukken? Wat is de visie bij de afzet van deze varkens? Wat zijn de voordelen van voerfermentatie en eigen energievoorziening?

Programma

  • 09.30u Ontvangst met koffie
  • 09.45u Kort welkom door Alfons van den Belt, NETmentor bij VarkensNET
  • 09.50u Marko van Asten, mededirecteur van de Van Asten Group
    Visie Van Asten Group, schets bedrijf, personeel en lean management
  • 10.30u Joris van Beers, Technisch Accountmanager bij Vion Farming B.V.
    Good Farming Balance: Kansen in de varkenshouderij
  • 11.15u korte pauze
  • 11.30u Ronald Scholten, specialist fermentatie bij ForFarmers
    Fermentatie: ‘revolutie in gezondheid en voerkosten’
    12.15u lunch en netwerken
  • 13.15u Martin Houben, directeur Houbensteyn groep
    Duurzame varkenshouderij en maatschappelijk betrokken
  • 13.45u Rondleiding in 2 groepen in stallen en bij mestvergisting
  • 15.15u Onderwijszaken, onder het genot van een kop koffie
    Afspraken komend jaar, rondvraag, plenair afronden + terugblik.
  • 16.00u Afsluiting
     

Meer informatie: Alfons van den Belt

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het
Onderwijsvernieuwingsprogramma (OVP). De koffie, lunch en locatie wordt ons aangeboden door Van Asten Group.

Met dank aan Van Asten Group, Houbensteyn groep, ForFarmers en Vion voor hun medewerking.