Studiedag

Training Paardkrachtig coachen

Op verschillende manieren kunnen we mensen in beweging zetten. Door zelf de kar te trekken, door de ander handvatten of richtlijnen te geven, door anderen te ondersteunen of misschien wel door zelf ondersteund te worden. Een combinatie van de bovenstaande manieren kan ook helpen om mensen in beweging te zetten.

Organisator Aeres Hogeschool
Datum

do 15 juni 2017 09:00 tot en met 16:00

Locatie Manege de Burcht Valkseweg 128 3771 SH Barneveld

Dagelijks ben je als docent in contact met je leerlingen, studenten en collega’s. Om leerdoelen en samenwerkingsdoelen te bereiken wil je de ander in beweging zetten en zal je zelf in beweging moeten komen. Voor een (langdurige) relatie is het van belang dat het (samen) leren en (samen) werken vanuit verbinding ontstaat. Paarden spiegelen je in welke stijl je het beste kunt in zetten om die verbinding te bereiken, hoe snel je kunt wisselen in stijlen, waar je kracht, maar ook waar jouw uitdaging ligt.

Inhoud

De volgende onderwerpen worden tijdens de training behandeld:

  • Drie hoofdstijlen van leiderschap in een groep: Leidende merrie, Drijvende hengst, Kuddeleden
  • Specifieke eigenschappen van leiderschapsstijlen
  • Theoretisch kader: het paard, het paard als spiegel en veiligheidEen theoretisch kader helpt ons om Paardkrachtig communiceren aan den lijve ervaren. Er staat een mix van oefeningen (groep en individueel) op het programma. De oefeningen zijn gericht op samenwerking, leiderschap, communicatie en referentiekaders en worden ingevuld op basis van persoonlijke leerdoelen

Kosten € 380, incl. lunch