Studiedag

Training Sortimentskennis houtige gewassen

De training sortimentskennis is bestemd voor docenten Tuin en landschap, Groenvoorziening of Bloem die hun sortimentskennis willen verbreden en de lessen sortimentskennis betekenisvol willen maken. Naast de vakinhoudelijke kennis worden er accenten gelegd op vakdidactiek passend bij de thematiek.

Organisator Aeres Hogeschool
Datum

vr 30 juni 2017 08:30 tot en met 16:00

Locatie IPC Groene Ruimte Koningsweg 35 6816 TG Arnhem

We weten ook dat alles op internet te vinden is. En toch, de leerlingen en studenten worden opgeleid voor de toekomst. De beroepen zijn aan verandering onderhevig. Hoe kan een vakspecialist zich in de toekomst profileren? Wij denken dat de vakspecialist zich gaat onderscheiden door zijn of haar kennis over de planten, de herkomstgebieden, naam, verzorging en de interessante weetjes. 

Inhoud

Onderwerpen die tijdens de training  worden behandeld: 

  • Inleiding soorten, naamgeving en rangschikking
  • Determineren
  • Exclusie soortenkennis en toepassing van soorten

Uitvoering

In deze training wordt de basis gelegd voor het herkennen van houtachtige gewassen toegepast in het openbaar groen. Deze training kenmerkt zich door een afwisseling van binnen- en buitenactiviteiten. Tijdens de training leert u de 25-30 meest voorkomende soorten vaste planten in het openbaar groen herkennen, determineren en op naam brengen.

Vakdidactische aspecten die in gesprek en vanuit de praktijk aan bod komen zijn onder andere hoe je deze informatie kunt vertalen naar een interessante en betekenisvolle les. Vakdidactiek in deze training bestaat uit de technieken over het aanleren van soortenkennis, het motiveren en enthousiasmeren van leerlingen voor het onderwerp en het omgaan met de Latijnse benamingen van planten.

Kosten  € 350, lunch inbegrepen