Studiedag

Training Wildbereiding: van schot tot bord

De training Wildbereiding: van schot tot bord is bestemd voor docenten Food, Fooddesign, Levensmiddeltechnologie, Toegepaste Biologie en Natuuronderwijs. De titel verklaart al veel. In deze tijd waarin ‘puur’ eten centraal staat en waarin het belangrijk is om te weten wat je op je bord krijgt is het interessant om te ontdekken welke aspecten een rol spelen bij het 'wild op je bord'

Organisator Aeres Hogeschool
Datum

vr 10 november 2017 08:30 tot en met 16:00

Locatie Aeres Hogeschool Wageningen Mansholtlaan 18 6700 PA Wageningen

Onderwerpen die tijdens de training  worden behandeld: 

  • Sporen, leefwijze en bejaging van wilde dieren (grofwild)
  • Ontweiden en slachten van geschoten wild.
  • Bereiden van wild



Uitvoering 

Deze training is heel praktisch ingericht. In de ochtend gaan we op excursie naar het bos waar we de sporen van dieren gaan bekijken vanuit het perspectief van een jager. Vervolgens gaan we naar Wageningen waar we in de keuken aan de slag gaan met geschoten wild. Het uiteindelijke resultaat is een bereiding van het wild tot voedsel. In 1 dag krijg je zo inzicht in de keten. Tijdens deze dag zal het gesprek ook gaan over de rol van vlees eten in de huidige tijd, de rol van de jagers en de hang naar biologisch en puur eten.

Kosten  € 350, lunch inbegrepen