Studiedag

Veldbiologische dagen 2017

Door de jaren heen zijn er veranderingen geweest in de organisatie van de veldbiologische dagen maar een ding staat nog altijd centraal: praktijk over biologie, in een ecologisch interessante regio waarbij de deelnemer samen met een expert het ecologisch systeem (her)ontdekt, sporen, dieren en planten onderzoekt en determineert en samen leert. De veldbiologische dagen geven inspiratie aan docenten in het vmbo om hun lessen met een nieuwe blik in te richten.

Organisator Aeres Hogeschool
Datum

do 15 juni 2017 09:30 tot en met 16:00

vr 16 juni 2017 09:30 tot en met 16:00

Locatie Hondelhoeve Eext Stationsstraat 25 9463 TH Eext

Inhoud

Onderwerpen die tijdens de dagen centraal staan zijn: 

  • Ecologische systemen rondom eik els en jeneverbes.
  • Planten 
  • Natuur onder de loep, insecten en het ecosysteem
  • Nationaal Park Drentse AAUitvoering

De tweedaagse wordt gehouden in Eext (Drenthe) op een 'mooi plekkie', in het UNESCO Geopark de Hondsrug. De boerderij waar we verblijven houdt zich bezig met MVO en dit is terug te zien in o.a. afvalscheiding, LED- en spaarverlichting, warmte-terug-win systeem, ECO-keur schoonmaakmiddelen en een zonneboiler. Op en rond de boerderij vind de tweedaagse plaats.

Tijdens de tweedaagse worden experts ingevlogen die vorm geven aan het programma rond de bovenstaande onderwerpen. De inhoudelijk cursusleiders zijn Henk Bosman en Elzo Wolda. De tweedaagse wordt twee keer aangeboden:

  • Maandag 12 en dinsdag 13 juni 2017
  • Donderdag 15 en vrijdag 16 juni 2017

Kosten: €550, incl. overnachting, ontbijt, lunch, diner, koffie en thee