Ondersteuning Regioleren

Veel gestelde vragen

 

Meer weten? Hier nog een aantal handige links

 • Onderwijsmateriaal via Onderwijsportaal Groen Kennisnet, Wikiwijs en Agriholland
 • Module Informatievaardigheden
 • Themasite Regioleren en een overzicht van alle dossiers van Groen Kennisnet
 • Kenniswerkplaatsen in de regio
 • Themaportalen: Thema's van Groen Kennisnet
 • Een overzicht van alle Producten en diensten van Groen Kennisnet
 •  

   

   

   

   

   

   

  *****
  Ik ben docent en ik ben op zoek naar meer informatie over regioleren en goede voorbeelden van regioleren. Waar vind ik dit?

  De themasite regioleren biedt dit overzicht. Hier vindt u een aantal goede voorbeelden van regioleren, achtergrondinformatie en contactpersonen bij de diverse scholen en kenniswerkplaatsen.
  U vindt deze informatie op Groen Kennisnet: Themasite Regioleren

  Wilt u meer weten over regioleren en onderzoekend leren kunt u contact opnemen Wilbert Waggelink (STOAS) van het ondersteuningsteam Regioleren, e-mail: wwa@stoashogeschool.nl

  Terug

   

   

   

   

  *****
  Ik ben docent en ik wil zelf op zoek naar lesmateriaal voor de projecten waar mijn leerlingen aan gaan werken. Hoe zoek ik naar goede informatie op internet die ook betrouwbaar is?

  Het Onderwijsportaal in Groen Kennisnet is voor u een goede informatiebron. Via de zoekbox op www.groenkennisnet.nl/onderwijs krijgt u toegang tot diverse collecties die zijn samengebracht voor gebruik in het onderwijs.
  Meer informatie over het zoeken in Groen Kennisnet, elders op internet en over betrouwbare bronnen en plagiaat vindt u in de module Informatievaardigheden die is gemaakt voor docenten in het groene onderwijs: Module Informatievaardigheden.
  Meer hulp nodig? Via dit formulier kunt u een verzoek om ondersteuning indienen en gaan wij op zoek naar informatiebronnen voor uw onderwerp

  Terug

   

   

   

   

   

  *****
  Ik ben een student bij een AOC en ik moet aan de slag met een nieuwe opdracht uit de regio. Wat is er al bekend over mijn onderwerp? Wie helpt mij aan goede informatie?

  Groen Kennisnet is een goede informatiebron. Via de zoekbox op deze pagina www.groenkennisnet.nl/ krijg je hier toegang toe.
  Er is ook een Onderwijsportaal http://www.groenkennisnet.nl/onderwijs.
  Maar soms is het lastig om zelf de juiste informatie te selecteren. Wij kunnen je ondersteunen bij het zoeken naar die informatie.
  Via dit formulier kun je een verzoek om ondersteuning indienen en gaan wij voor je op zoek naar informatie voor je onderwerp. Wel duidelijk aangeven wat je zoekt en vergeet niet je e-mailadres achter te laten!

  Terug

   

   

   

   

   

  *****
  Ik ben docent en ik wil graag lesmateriaal op internet dat ik kan gebruiken voor mijn leerlingen. Hoe doe ik dit?
  Er is al heel wat lesmateriaal beschikbaar:

  • Via het Onderwijsportaal van Groen Kennisnet zoekt u via de ikonen lesmateriaal of gebruikt u de zoekbox. Alle informatie is beschikbaar na inloggen via Livelink of Entree.
  • Op Wikiwijs vindt u digitale leerarrangementen die u direct kunt gebruiken in de klas. U kunt deze arrangement ook zelf bewerken en daarna gebruiken in de klas.
  • Er zijn ook webquests beschikbaar. Een webquest bevat praktijkgerichte lesopdrachten, waarbij de interactieve mogelijkheden van internet worden gebruikt. Elke webquest heeft een webquiz waarmee de leerling zichzelf kan toetsen. Een overzicht vindt u op http://webquest.agriholland.nl/ (let op, lees de hele tekst op deze pagina voor alle verwijzingen)
  • Het is ook mogelijk om een van de wiki-omgevingen van Groen Kennisnet te gebruiken zoals het Leerboek melkwinning dat is samengesteld door docenten melkveehouderij of de wiki precisielandbouw die is gemaakt en wordt bijgehouden door HBO studenten. Zelf samen met een groep docenten of in een project een wiki-omgeving opzetten? Wij kunnen u hierbij helpen! Meer informatie via info@groenkennisnet.nl


  • Terug

    

    

    

    

    

   *****
   Ik wil graag dat de informatie uit ons project ook vindbaar wordt op Groen Kennisnet. Hoe krijg ik het daar beschikbaar?

   Aanleveren van resultaten (rapportjes, verslagen, video’s, powerpoints, etc.) kan via dit e-mailadres: docupublishing@gmail.com o.v.v. het project.
   Wij zorgen er vervolgens voor dat het materiaal vindbaar wordt. Het is mogelijk om het resultaat op te nemen op een pagina die vanuit de themasite Regioleren beschikbaar komt. Hiermee wordt uw project weer een voorbeeld voor andere docenten en studenten die binnenkort met regioleren aan de slag gaan!

   Terug

 Video's

 Groen Kennisnet 'uitgelegd'


Bekijk de video "Groen Kennisnet uitgelegd"

back on top