Nieuws

Brightlands Chemelot Talent Day

Gepubliceerd op
9 november 2017

200 jongeren ontdekken de kansen die Brightlands en Chemelot bieden.

Tijdens de Brightlands Chemelot Talent Day op vrijdag 10 november komen ruim 200 studenten van universiteiten, hogescholen en mbo-opleidingen in Nederland, België en Duitsland naar de Brightlands Chemelot Campus en chemiepark Chemelot in Geleen om te ontdekken welke interessante studie- en carrièrekansen de campus en het industriepark bieden. Ook is er aandacht voor Limburg als een aantrekkelijke plek om te werken én te wonen.

Studie, onderzoek en werk
Op de Brightlands Chemelot Campus werken wetenschappers, studenten én ondernemers van verschillende nationaliteiten samen aan de ontwikkeling en de productie van innovatieve, duurzame materialen. Onderwijs, wetenschap en de markt staan direct met elkaar in verbinding. Studenten maken samen met ondernemers en onderzoekers gebruik van state-of-the-art faciliteiten. Dat maakt de Brightlands Chemelot Campus tot een internationale, levendige en uitdagende plek om te studeren en te werken. Tijdens de Talent Day laten bedrijven en instellingen op de campus en het industriepark jongeren ontdekken welke mogelijkheden er zijn wat betreft opleidingen, wetenschappelijk onderzoek en interessante banen. Banen van vandaag, maar ook de banen van morgen. Brightlands en Chemelot hebben de komende tien jaar immers ruim 3.000 vacatures. Banen op het gebied van onderzoek, maar ook in de productie. Zowel bij kleine start ups als grote multinationals.

Gedeputeerde Beurskens van de Provincie Limburg (Economie & Kennisinfrastructuur) benadrukt het belang van de Brightlands Chemelot Talent Day: “Het is voor jonge talenten een uitgelezen mogelijkheid om op verschillende niveaus kennis en innovatie tot zich te nemen en na te denken over hun toekomst. Brightlands en Chemelot bieden deze talenten perspectief.”

Gevarieerd programma
Tijdens ronde tafelgesprekken ontmoeten de jongeren opleiders, onderzoekers en ondernemers die op de Brightlands Chemelot Campus of Chemelot werken. Bedrijven en instellingen presenteren zich op de Innovation markt. Hier vind je ook alle informatie over banen en traineeships bij de circa 30 bedrijven die op het industriepark actief zijn. Een bustour, lab expericiences en een bezoek aan het Brightlands Additive Manufacturing Center en DSM-Niaga geven de bezoekers een goed idee van de mogelijkheden die de Brightlands campus en het Chemelot industriepark bieden. Living in Limburg laat zien dat Limburg niet alleen een uitdagende omgeving is om te studeren en te werken, maar dat het ook een fijne plek is om te leven.
 
Ontmoetingen met studenten
Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) en Maastricht University bieden onderwijs op het gebied van natuurwetenschappen, met name scheikunde, op alle niveaus - van mbo tot academisch. Tijdens interactieve sessies wisselen studenten van deze opleidingen hun ervaringen uit.

De Brightlands Chemelot Talent Day wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit OP-Zuid, de Europese Unie en de Provincie Limburg.
Meer informatie: www.brightlandschemelottalentday.com.

OP-Zuid
Het Operationeel Programma Zuid-Nederland (OP-Zuid) is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg, samen met de steden Breda, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond, Venlo, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht. Het is een economisch stimuleringsprogramma dat mede wordt gefinancierd uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door het Rijk. OP-Zuid heeft als voornaamste doelstellingen de bevordering van het concurrerend vermogen, een duurzame economische groei en een versterking van de werkgelegenheid in Zuid-Nederland.