Nieuws

IL Innovation Challenge

Gepubliceerd op
25 september 2017

Voor HBO studenten met een gouden idee voor MKB.

In 2017 organiseert InnovatieLink ‘IL Innovation Challenge’ in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, een profcompetitie voor ‘HBO’er met Gouden idee voor MKB’. Het thema van deze wedstrijd is ‘materialen en circulaire economie’.

Verschillende teams van hogescholen gaan met elkaar de strijd aan om een vraag van een MKB bedrijf op het gebied van materialen en circulaire economie zo goed mogelijk te beantwoorden. Waarbij de teams samenwerken met het MKB bedrijf waar de vraag zijn oorsprong vindt.

De teams die zich aanmelden voor de wedstrijd krijgen tot 13 oktober de tijd om zich voor te bereiden op het ‘IL Innovation Challenge’ event. Tijdens dit event zullen een tiental teams bijeenkomen en hun oplossing voor de vraag presenteren. Uit deze presentaties zullen drie teams gekozen worden. Deze drie teams krijgen elk 5000 euro beschikbaar voor verder onderzoek. Na enkele maanden wordt op CHAINS in december een van de drie teams als winnaar aangewezen op basis van de behaalde resultaten/gedane onderzoek.

Wie komt in aanmerking voor deze prijs?

De hoofdaanvragers zijn teams van een of meer HBO studenten die in 2017 ingeschreven staan bij een van de Nederlandse hogescholen ondersteund door een lector verbonden aan een van de Nederlandse hogescholen. De expertise van de hogeschool en de vraag van het MKB dienen complementair te zijn. Iedere student mag deelnemen aan maximaal één team.

Aanvraag

Tot 13 oktober kunnen teams zich door middel van een aanmeldformulier aanmelden voor de wedstrijd. Bij meer dan 10 aanmeldingen zal er gekeken worden vanuit InnovatieLink, door inzet van een paar vooraanstaande leden uit het veld van materialen en circulaire economie, welke aanmeldingen het meest geschikt zijn om deel te nemen aan het event eind september.

Bij vragen of interesse om deel te nemen kan er vrijblijvend contact worden opgenomen met Sina Salim via s.salim@innovatielink.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van Innovatielink.