Nieuws

Inschrijving internationale studentencompetitie BISC-E geopend

Gepubliceerd op
4 februari 2019

De Biobased Innovation Student Challenge Europe is een jaarlijkse competitie voor BSc- en MSc-studenten.

Zojuist in de inschrijving voor de tweede editie van studentencompetitie BISC-E geopend. De competitie is in het leven geroepen door TKI-BBE met als bedoeling studenten in aanraking te brengen met het biobased werkveld. In de competitie ontwikkelt elk team een biobased product of proces dat tijdens de finale wordt beoordeeld op duurzaamheid en technische en economische haalbaarheid.

In de eerste editie namen vijf teams uit Nederland en Denemarken het tegen elkaar op. In de tweede editie sluit ook Portugal zich aan. Het team “More than just a carrot” van de University of Southern Denmark wist de eerste prijs (€ 1000) in de wacht te slepen met de verwaarding van zijstromen die bij de verwerking van wortels ontstaan. Met een goed uitvoerbaar proces willen ze antioxidanten en voedingssupplementen gaan produceren. De tweede prijs (€ 500) ging naar de Universiteit Utrecht. Het studententeam “Velvet” wil het kroosplantje Azolla kweken. Azolla legt stikstof uit de lucht vast en kan een alternatief bieden voor kunstmest of kan als veevoer dienen en zo soja vervangen.

Zojuist is de inschrijving voor de 2019-editie geopend. Geïnteresseerde studenten kunnen meer informatie vinden op www.bisc-e.eu. Ook kunnen zij zich daar inschrijven.


(Bron foto:Shutterstock)