Nieuws

Kansen voor Nederlandse bedrijven in VAE

Gepubliceerd op
2 maart 2016

Naar aanleiding van het succesvolle Holland Paviljoen op de afgelopen World Future Energy Summit in Abu Dhabi bezoekt op 9 maart aanstaande een delegatie van de Dubai Electricity & Water Authority (DEWA) Nederland. In het kader van dit bezoek wordt op woensdag 9 maart in Rotterdam een informatiesessie en netwerkevenement voor Nederlandse bedrijven in de cleantech (clean water, duurzame energie en duurzame afvalstoffen verwerking) en smart city sector georganiseerd.

De delegatie wordt geleid door CEO en Managing Director van DEWA en Dubai Supreme Council of Energy voorzitter Saeed Al Tayer.

17,5 miljard dollar aan tenders

DEWA verwacht in de komende 5 jaar 17.5 miljard dollar aan tenders uit te schrijven voor verschillende cleantech en smart city projecten in Dubai. Hierbij wordt voornamelijk gezocht naar innovatieve oplossingen die van Dubai één van de slimste en duurzaamste steden ter wereld zullen maken. Tijdens het evenement zal uitgebreid ingegaan worden op de aard van deze projecten en de tender procedure.

Programma

Op woensdagochtend 9 maart zal Saeed Al Tayer in het Hilton Hotel in Rotterdam een presentatie geven over DEWA waarvoor alle geïnteresseerde Nederlandse Cleantech bedrijven zijn uitgenodigd. Aansluitend hierop zal een Q&A plaatsvinden waarbij Nederlandse bedrijven in contact kunnen komen met DEWA. Het programma (onder voorbehoud) is als volgt:

10:30 - 11:00 Inloop en registratie

11:00 - 11:05 Opening door burgemeester Aboutaleb

11:05 - 11:10 Introductie door CEO Saeed Al Tayer

11:10 - 11:40 Presentatie DEWA over business mogelijkheden voor Dubai als Smart & Sustainable City – toekomst, tenders en tenderprocedure

11:40 – 12:00 Q&A met DEWA

12:30 Einde Programma

Locatie

Hilton Hotel, Weena 10, 3012 CM Rotterdam

Kosten

Aan deelname voor dit event zijn geen kosten verbonden.