Nieuws

MOOC Op naar een biobased samenleving

Gepubliceerd op
10 december 2015

In deze zesdelige online lessenserie maken leerlingen 5/6 vwo door middel van filmpjes kennis met de biobased economy.
De MOOC is op 3 november van start gegaan en eindigt op 12 januari 2016.

In de filmpjes vertellen verschillende hoogleraren en onderzoekers van Wageningen University over de biobased economy, waarin hernieuwbare, duurzame grondstoffen op basis van biomassa de dienst uitmaken. Vragen als “Wat zijn potentiële bronnen van biobrandstof?”, “Hoe kunnen bacteriën ingezet worden om brandstoffen te maken?” en “Waarom is het ook belangrijk om een goede logistieke keten op te zetten?” komen aan bod.

De uitleg wordt ondersteund door beeldmateriaal en animaties. Naast de filmpjes zijn er ook bijbehorende opdrachten en quizzen ontwikkeld. Ook konden leerlingen meedoen aan discussies op het forum over prikkelende stellingen. De online cursus werd aangeboden via Cursio.

De online cursus was gericht op geïnteresseerde leerlingen om zich te oriënteren op studiekeuze, maar kon (gedeeltelijk) door docenten in de klas worden ingezet. De Praktijk ontwikkelde in samenwerking met de WUR en de betrokken sprekers de inhoud, coördineerde de productie van de filmpjes en animaties, en ontwikkelde de bijbehorende opdrachten en quizvragen. Koekepeer maakte de filmpjes. Opdrachtgever: Wageningen University.