still, YouTube video

Nieuws

Resultaten project Blauwe Keten

Gepubliceerd op
17 december 2018

Het Centre of Expertise Biobased Economy heeft een mooie bijdrage geleverd aan het Interreg project.

Op 30 november 2018 vond in Kinrooi (Belgi├ź) het eindevenement plaats van het Interreg project Blauwe Keten. In de afgelopen 3 jaar heeft het Centre of Expertise Biobased Economy een mooie bijdrage mogen leveren aan de resultaten van dit project.

Onderzoekers van het lectoraat Biobased Products hebben onderzocht hoe de stabiliteit van de blauwe kleurstof fycocyanine, afkomstig uit Spirulina (een alg) verbetert kan worden.

Vanuit het lectoraat Biobased Energy hebben de onderzoekers gekeken naar de extractie van eiwitten, zetmeel en lipiden uit eendenkroos en de toepassing hiervan in veevoer of vlees-vervangende producten. Tijdens het eindevenement van het project heeft projectleider Jappe de Best een presentatie gegeven over dit onderwerp. Er bestaat veel interesse voor de toepassing van (eiwitten uit) eendenkroos in veevoer of vlees-vervangende producten. Het lectoraat Biobased Energy is daarom bezig met een nieuwe Interreg subsidieaanvraag op dit gebied.

Van alle resultaten van het project is een mooie brochure verschenen, bestaande uit 8 delen. Ben je geïnteresseerd in deze resultaten? Download dan onderstaand de brochure met de specifieke informatie van jouw interessegebied.

  1. Spirulina microalg met potentieel
  2. Fycocyanine extractie
  3. Fycocyanine toegepast bij textiel
  4. Fycocyanine toegepast bij papier
  5. Spirulina en fycocyanine in voeding
  6. Economische haalbaarheid
  7. Teelthandleiding eendenkroos
  8. Verwerking en toepassing eendenkroos


(Bron foto: )