still, YouTube video

Nieuws

Schimmels: van plaag tot bouwmeester

Gepubliceerd op
19 februari 2018

In dit cahier maken we een reis door het rijk der schimmels.

Mycologen, biologen, fysiologen, ecologen, fytopathologen, medische microbiologen en biotechnologen belichten zowel de donkere als de lichte kant van schimmels en hun rol in de natuur, ons dagelijks leven, en landbouw en hedendaagse biotechnologie. Het rijk der schimmels is een schatkist voor een duurzame toekomst.

Over de auteurs

Dit cahier werd samengesteld door prof. dr. Han Wösten (hoogleraar Microbiologie

en onderwijsdirecteur Biologie en Biosciences aan de Universiteit Utrecht), Wiel Hoekstra (emeritus hoogleraar Algemene Microbiologie en bestuurslid van de stichting Biowetenschappen en Maatschappij) en Astrid van de Graaf (freelance wetenschapsjournalist en science writer).

Aan het cahier werkten wetenschappers en specialisten mee van onder meer het Westerdijk Instituut, Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Wageningen University & Research, University of Central Florida, NIOO-KNAW en Radboudumc. Met een voorwoord van Jet Bussemaker, oud-minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De link naar het cahier op onze website luidt: https://www.biomaatschappij.nl/product/schimmels.

 

Meer informatie

Het cahier is gratis te downloaden via onze website en gedrukte exemplaren kunnen voor € 7,50 worden besteld: https://www.biomaatschappij.nl/product/schimmels.

Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) heeft ten doel in brede kring inzicht te bevorderen in de actuele en toekomstige ontwikkeling en toepassing van de biowetenschappen, in het bijzonder met het oog op de betekenis en gevolgen van deze ontwikkeling voor mens, dier en maatschappij. BWM is een onafhankelijke stichting die is opgericht door Prins Claus en Prinses Beatrix.

 


(Bron foto:WUR )