Studenten, foto: Shutterstock

Nieuws

Studie Chemie, Biobased Economy en de Topsector Chemiebeurs

Gepubliceerd op
3 mei 2016

Wat is er zo boeiend aan chemie en wat maakt werken in de chemiesector zo leuk? Chemie Magazine vraagt het aan mensen die chemie hebben gestudeerd en nu in de chemie werken.

Omdat ze een gaatje in haar oog brandde bij het afstuderen, koos Harriëtte Bos voor het bedrijfsleven. De liefde bracht haar onbedoeld in de bio-hoek van de Universiteit Wageningen. Daar ontwikkelde zij zich tot de moeder van de biobased economy in Nederland. 'Een chemicus kan de wereld veranderen' aldus Harriëtte Bos, programmamanager Biobased Economy bij Wageningen UR. Lees het hele interview in Chemie Magazine.

De Topsector Chemiebeurs is er voor studenten chemie en voor bedrijven die talent willen binnenhalen. Lees alles over de Topsector Chemiebeurs op de website van de VNCI.

De VNCI is op zoek naar bedrijven die willen investeren in de toekomst van talentvolle universitaire masterstudenten Chemie. De aanmeldingstermijn voor bedrijven is van 1 maart - 1 juli 2016. Uitreiking van de beurzen vindt plaats tijdens de nationale Topsector Chemie dag in november 2016. Studenten kunnen zich na 1 juni 2016 weer aanmelden.


(Bron foto: Shutterstock)