Nieuws

Diederik Samsom bezoekt Clusius College Hoorn

Gepubliceerd op
20 april 2015

Donderdag 16 april bezocht Diederik Samsom het Clusius College en Clusius Lab in Hoorn. Rode draad door de ochtend was het arbeidsperspectief voor jongeren in de technische sectoren.

Afgelopen donderdag heeft Diederik Samsom het drukke Den Haag verlaten om zich in te zetten voor het onderwijs in Hoorn. Na het geven van een gastcollege bij het Werenfridus over zijn studie kernfysica, heeft Diederik Samsom een bezoek gebracht aan het Clusius College in Hoorn. Rode draad door de ochtend was het arbeidsperspectief voor jongeren in de technische sectoren. Het ontvangst bij het Clusius College Hoorn was informeel en het gesprek ging al snel over het belang van goed onderwijs op alle niveaus.

Niets is aansprekender dan studenten zelf te laten vertellen over de projecten die ze doen met bedrijven uit de regio. Studenten van de opleiding plantenteelt hebben de hoofdrol gespeeld gedurende de ochtend en er is zelfs een selfie gemaakt!

Samsom heeft een goed beeld gekregen hoe alle initiatieven tussen de GreenportNHN, het onderwijs en de overheid met elkaar worden verbonden en elkaar versterken.


  • selfie.jpg
  • Nancy en Diederik.jpg
  • DSC03665.jpg