Nieuws

Groene Welle opent Meeting Point Noord-Nederland

Gepubliceerd op
12 februari 2015
Op vrijdag 7 februari 2014 opent De Groene Welle in Zwolle officieel haar deuren van het Meeting Point Noord-Nederland. In dit kenniscentrum zullen de komende jaren onderwijs en bedrijfsleven samenwerken aan innovatieve projecten binnen de topsectoren tuinbouw en uitgangsmaterialen.

gw 1.jpg

Tijdens de feestelijke opening zal de Ommense wethouder, mw. Lagas, ingaan op het belang van agrifood in de regio en vertelt dhr. Ruhe, voorzitter regio Noord LTO Glaskracht, over het belang van innovatieve tuinbouw in Noord-Nederland. Dhr. Nico van Ruiten (LTO Noord Glaskracht landelijk) gaat in op de stand van zaken in de tuinbouw. Samen zullen zij ook officieel het Meeting Point Noord-Nederland openen. Aansluitend geven mbo-studenten de aanwezigen een rondleiding langs de verschillende lokalen van Meeting Point Noord-Nederland.

De Groene Welle richt het Meeting Point Noord-Nederland om de mogelijkheden van de tuinbouw in de regio beter voor het voetlicht te brengen. Het Meeting Point Noord-Nederland wordt dé plek waar mbo-studenten van onder meer de opleidingen Plantenteelt en Sportvisserij en aquacultuur (Sportvisacademie) opdrachten uitvoeren voor het bedrijfsleven. Het Meeting Point biedt bedrijven, ondernemers, docenten en studenten de mogelijkheid kennis te maken met innovatie ontwikkelingen op onder meer het gebied van duurzaam produceren. Denk aan nieuwe teelten, zoals eendenkroos, algen en sla op water.

Bron