Logo Biobest

Nieuws

Samenwerking Biobest BV en ClusiusLab

Gepubliceerd op
18 april 2017

Binnen het ClusiusLab van het Clusius College in Hoorn is weer een mooi samenwerkingsverband van start gegaan tussen het bedrijfsleven en de opleiding VMBO-MBO.

De 1e jaars MBO-studenten participeren in een professioneel onderzoek dat Biobest BV doet naar het gedrag van verschillende biologische bestrijders in verschillende gewassen. Met Stefan Bohté, specialist gewasbescherming en Juliette Pijnacker, Onderzoekster bij Biobest BV zijn begin dit jaar de voorbereidingen van deze proef besproken met docent Fred Wever en zijn 1e jaars Binnenteeltstudenten.

Het belangrijkste resultaat van de samenwerking met Biobest en de betrokken teeltbedrijven is eigenlijk al geboekt: de studenten leren van alles over de inzet van biologische bestrijding. Het scouten oftewel het signaleren en tellen van de plaaginsecten en hun predatoren komt volop aan bod.

Tenslotte is er nog een belangrijk ander tussentijds resultaat op te tekenen: We slagen er binnen het ClusiusLab nog steeds in om zonder chemie de plaagbestrijding onder controle te houden.

(Bron foto: Logo Biobest)