Nieuws

Telen met expert AgroCare levert zo veel meer op!

Gepubliceerd op
2 maart 2015

Niveau 4 studenten van de richting bedekte teelt van Clusius College gaan de competitie aan met tomatenteler Agrocare. De studenten leren, aan de hand van de actuele praktijk, alle aspecten die komen kijken bij de teelt van tomaten. Vanuit verschillende hoeken wordt de schaduwopstelling in ClusiusLab gevolgd; teelt-technisch, organisatorisch, Marketing en Verkoop. Studenten worden zelf verantwoordelijk voor de teelt van de tomaten en gaan daarbij de concurrentie aan met AgroCare.

Vraag het Dingeman Zoon

De planten zijn afkomstig van AgroCare. En om het eerlijk te houden start van de teelt is op school en bij de ondernemer op hetzelfde tijdstip. Wekelijks worden filmpjes over de voortgang van de teelt gemaakt op het productiebedrijf. Deze films worden afgespeeld in de klas. In de rubriek: “vraag het aan Dingeman Zoon”, stellen de studenten vragen aan de expert om de productie van hun planten te vergroten. Natuurlijk zijn bedrijfsexcursies en de ontmoetingen met ondernemer in de klas prima momenten om de gewassen te beoordelen en met elkaar te sparren.

Door de zeer praktische insteek van de lessen en de gekozen opzet, worden de volgende zaken gerealiseerd;

-           De studenten krijgen de meest actuele teelttechnieken en inzichten uit de praktijk tot hun beschikking. Daarmee creëren we het ‘echte praktijk- en ondernemersgevoel’. En daarmee een grote betrokkenheid van de studenten.

-           De ondernemers hebben zeer veel lol in deze samenwerkingsvorm. Een echte expert vindt het immers per definitie mooi om zijn/haar kennis te vertellen en te tonen. Door deze wederzijdse plezierbeleving tussen studenten, ondernemers en docent, ontstaat extra energie om het proces positief te laten ontwikkelen.

-           Het imago van het bedrijfsleven, onderwijs en de individuele studenten wordt onderling sterk positief beïnvloed. Dat leidt vervolgens ongetwijfeld ook tot een verbetering van het imago in de eigen omgeving, sector en samenleving.

-           En het belangrijkste resultaat: het is gewoon leuk.

 

Tim Laan(4), Jurgen Potjes(4), Joey Regtop(4), Pieter Komen(4), Stefan Wijdenes(4), Romy Wong Swie San(2), Dirk Jonk(3)