Cursus

Cursus Fokkerij van rashonden

In deze basiscursus wordt inzicht gegeven in de onderliggende mechanismen van het fokken van rashonden en de rol die inteelt en verwantschap hierin speelt. Daarnaast wordt ingegaan op de maatregelen die de rasvereniging kan instellen om de verwantschap en de inteelt in het ras te beheersen.

Organisator Wageningen Academy
Datum

do 28 januari 2016 09:00 tot 17:00

Locatie Wageningen

Deze cursus (HBO/WO niveau) is ontwikkeld voor professionals in de gezelschapsdierenbranche die behoefte hebben aan een verdieping van hun kennis op het gebied van hondenfokkerij. Denk hierbij aan dierenartsen, docenten, onderzoekers en beleidsmedewerkers. Ook deelnemers uit de andere hoeken van de gezelschaps- dierenbranche met een interesse in hondenfokkerij zijn van harte welkom bij deze cursus.

Na het volgen van de cursus beschik je over inzicht in de onderliggende mechanismen van het fokken van rashonden en de rol die inteelt en verwantschap hierin speelt. Hoe zijn hondenrassen ontstaan en hoe kunnen deze verantwoord in stand worden gehouden? Wat is erfelijkheid en hoe erft iets over? Wat is het effect van inteelt en fokkerij op de diergezondheid? Je bent in staat deze kennis toe te passen in je dagelijks werk doordat de wetenschappelijke kennis wordt overgedragen met een sterke link naar de praktijk.

De inschrijftermijn loopt tot 22 januari.