Activiteit

Dieren Film Festival 2015

Het Dieren Film Festival gaat over de verschillende relaties tussen mens en dier. Mensen houden dieren o.a. voor gezelschap, voedsel, onderzoek, vermaak en voor het verrichten van werk. Daarnaast bewonderen we dieren graag in de natuur.

Organisator Dierenmuseum en Filmhuis Den Haag
Datum

za 3 oktober 2015 11:00 tot 22:00

Locatie Filmhuis Den Haag, Spui 191, 2511 BN Den Haag

Thema: Man's Best Friend

Het festival staat dit jaar in het teken van het thema Man's Best Friend: de hond. Het dier waar de mens al jarenlang een relatie mee heeft. Veel andere dieren zien we echter ook als 'vrienden', zoals katten, konijnen, vogels en paarden. Honden en katten hebben zelfs de status van gezinslid en betekenen veel voor ons. Maar niet alle dieren beschouwen we als onze vrienden. Met kippen, varkens en koeien gaan we anders om en ook naar wilde dieren kijken we anders. Is dat wel terecht? Zouden we niet alle dieren als 'vrienden' moeten behandelen?

Films, lezingen en nevenactiviteiten

Het programma zal bestaan uit films, lezingen en een aantal nevenactiviteiten. Nevenactviteiten betreffen onder ander een pop-up museum en een dierenkunstroute.

Tickets

Tickets kosten € 9.00 per film en de de kaartverkoop verloopt via de kassa en de website van het Filmhuis Den Haag en start in september.