Presentatie

Dominantie bij honden: achterhaald of verrassend doordacht?

Op deze studiedag zullen verschillende sprekers vanuit hun wetenschappelijke expertise dieper ingaan op het begrip dominantie en de rol die het speelt binnen relaties tussen dieren.

Organisator DogVision ism Gedragskliniek voor Dieren van de Faculteit Diergeneeskunde
Datum

do 23 april 2015 14:00 tot vr 24 april 2015 20:30

Locatie Collegezaal Kliniek voor Gezelschapsdieren, Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht, Münsterlaan 7, 3584 CP Utrecht

Dominantie lijkt tegenwoordig een verguisd begrip. TV-goeroes pakken honden hardhandig aan onder het mom van het dominantie model. Honden worden afgeschilderd als vechtersbazen met maar een doel voor ogen; het bereiken van de top van de rangorde. Maar is dat wel de juiste uitleg van het begrip dominantie? Of gaat het bij honden om heel andere gedragingen om status te bepalen? En hoe bepaal je eigenlijk of een specifiek gedrag een rol speelt in het bepalen van de sociale verhouding tussen twee dieren?

Wilt u meer inzicht krijgen in de werkelijke achtergronden van het dominantie model bij honden? En zelf beter kunnen beoordelen hoe het nu echt zit met dat beladen begrip dominantie? Ga dan mee met de zoektocht naar het antwoord op de vraag: "Dominantie bij honden; achterhaald of verrassend doordacht?"