Presentatie

Presentatie zienswijze Dierondersteunde Interventies

Dieren worden steeds vaker ingezet in de zorgsector bij mensen met een fysieke en/of mentale beperking. De RDA geeft zijn visie over deze groeiende praktijken rondom dierondersteunde interventies.

Organisator Raad voor Dierenaangelegenheden
Datum

di 21 mei 2019 10:30 tot 12:30

Locatie Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag

Zijn er welzijnsrisico’s voor dier en mens en hoe kan men hier op een verantwoorde wijze mee omgaan? Tevens is de RDA benieuwd naar wat je denkt dat nodig is om het welzijn van dier en mens te waarborgen.

Programma en aanmelden

Na de toelichting door de forumvoorzitter Nienke Endenburg zullen enkele betrokkenen uit onderzoek en praktijk op de zienswijze reageren, waarna er onder leiding van RDA voorzitter Jan Staman ruimte is voor vragen en discussie met alle aanwezigen. De zienswijze zal naderhand uit worden gedeeld.

Bij de presentatie zijn betrokkenen, pers en andere belangstellenden van harte welkom. De organisatoren vragen je wel, in verband met de grootte van de zaal, om vóór 15 mei door te geven via info@rda.nl of en met hoeveel personen je aanwezig zult zijn.

De zienswijze is voorbereid door de volgende Raadsleden: W.T.A.A.G.M. (Ted) van den Bergh, dr. N. (Nienke) Endenburg (voorzitter), dr. L.J.A. (Len) Lipman en drs. R.A. (Ruud) Tombrock. dr.ing. H (Hans) Hopster is als externe deskundige aan het forum toegevoegd.