Symposium

Tweede Vaarkamplezing

Vorig jaar is voor de eerste keer de Vaarkamplezing gehouden, een traditie in wording als eerbetoon en herinnering aan prof. dr. Henk Vaarkamp. De tweede Vaarkamplezing heeft als thema: Duurzame dierhouderij - een dialoog.

Organisator Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA)
Datum

ma 5 oktober 2015 16:00 tot 20:00

Locatie Academiegebouw Universiteit Utrecht

Henk Vaarkamp was onder meer voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden en hoogleraar bij de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Nederland moet wereldkampioen dierenwelzijn worden, zo stelde Henk Vaarkamp enkele jaren geleden. Maar we hebben meer ambities: Nederland is een internationale koploper en vernieuwer in de productiedierhouderij. We hebben natuurbeschermingsgebieden die internationaal aandacht trekken. En we doen mee in de wereldtop van de paardensport.

Maar gaat dierenwelzijn niet ten koste van productiviteit, duurzaamheid en prestaties? Of kunnen deze concepten elkaar versterken? Wat is ieders verantwoordelijkheid in de zoektocht naar een duurzame dierhouderij? De eerste stap is een dialoog zonder taboes en no-go areas. Een Henk-Vaarkamp-dialoog. Frauke Ohl en Bas Haring doen een poging.

Voor deze lezing zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geef je deelname daarom door aan het secretariaat van de RDA vóór 21 september a.s. Ongeveer een week van te voren krijgt je bericht over je deelname. Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar info@rda.nl voorzien van de volgende gegevens: 

  • Volledige naam:
  • Werkgever:
  • Huidige functie:
  • Telefoonnummer:
  • Email adres: