
Dossier
Veranderend eetpatroon
De trends in voedselland volgen elkaar in snel tempo op. Gezond, duurzaam, natuurlijk, gemak, out of home en fairtrade zijn enkele trenditems die we in media dagelijks kunnen ervaren. De vraag is of dit ook leidt tot gewenste veranderingen in de voedselkeuze van de consument naar een gezonder en duurzamer eetpatroon.
Hoe is het eetpatroon van consumenten veranderd, waarop zijn de voedselkeuzes gebaseerd en kun je ze beïnvloeden zijn de centrale thema’s in het dossier veranderend eetpatroon. Dit document geeft een overzicht van consumentenonderzoeken, uitgevoerd op deze thema’s. Het dossier is bedoeld om als input te dienen en richting te geven aan het onderwijs op mbo- en hbo-niveau. Docenten kunnen de input gebruiken bij het opstellen van colleges en leerprogramma’s.
Het dossier veranderend eetpatroon is samengesteld door Wageningen University & Research in samenwerking met het lerend netwerk Food.
Actueel
Recente berichten Groen Kennisnet
Meer informatie over voeding
- Dossier voedselverspilling, Groen Kennisnet
- Dossier consumententrends, Groen Kennisnet
- Dossier eiwittransitie, Groen Kennisnet
- Dossier zout, Groen Kennisnet
- Dossier voedselbossen, Groen Kennisnet
Foto's: Shutterstock
Laatste wijziging aan dit dossier: 24 september 2018