Meer columns
-
Hoezo betere bodem? Waarom telen we niet zonder grond?
22 juni 2016 - Deel 3 van het drieluik 'Eten uit een speculatielandschap'. Drieluik vol speculatie over voedsellandschappen van de toekomst.
Veranderingen in de... -
Natuur als boer
21 juni 2016 - Deel 2 van het drieluik 'Eten uit een speculatielandschap'. Drieluik vol speculatie over voedsellandschappen van de toekomst.
Veranderingen in de... -
Akker is dynamischer dan Amsterdam
20 juni 2016 - Deel 1 van het drieluik 'Eten uit een speculatielandschap'. Drieluik vol speculatie over voedsellandschappen van de toekomst.
Veranderingen in de... -
Wie was er eerder de kip of het ei?
19 oktober 2015 - Het blijft een eeuwige vraag: wat was er eerder, de kip of het ei. Voor de Nationale Wetenschapsagenda ging ik op zoek naar het aller-, aller-,... -
Hoe 'weet' appelbloesem dat het een appel moet worden?
7 oktober 2015 - Het lijkt zo’n eenduidige vraag. Toch kun je de overgang van bloem tot appel op allerlei manieren in kaart brengen. Voor de Nationale... -
Definitief opgeruimd
30 april 2015 - Zo vanaf november ligt het werk in een volkstuin voor een groot deel stil, de gewassen zijn uiteindelijk leeg geoogst en de gewasresten afgeknipt en... -
Champagne
23 april 2015 - Champagne spreekt tot de verbeelding, de feestwijn bij uitstek. Geliefd bij iedereen en voor iedere gelegenheid. Wij, IJsbrand en ik, heffen het glas... -
Wanneer is een gewas oogstrijp?
16 april 2015 - Nu in het voorjaar is er nog niet veel te oogsten buiten. Maar altijd genoeg voor een groene salade: Wat vroeg uitlopende overgebleven groenten, en... -
Kwekerstrots
9 april 2015 - Na een week rust, want geen uitzending, lijkt het moeilijk weer op gang te komen. Er wordt minder over het programma gesproken en geschreven in de... -
Niet vandaag
2 april 2015 - Vandaag geen uitzending, dus ook geen kans om afgerekend te worden op onze kookwijze. Wij koken - zoals aangeraden door het Voedingscentrum - zonder...