Dossiers Voeding
-
Antibioticaresistentie
Antibiotica zijn medicijnen die mensen en dieren helpen te genezen van infecties door bacteriën. Bacteriën kunnen ongevoelig worden voor... -
Biologische landbouw
Biologische landbouw wordt gezien als één van de meest duurzame vormen van (voedsel)productie. Biologisch heeft internationaal vier... -
Centra voor Innovatief Vakmanschap (CIV's)
Verbinding van topsectoren met groen (onderwijs) komt tot stand via Centra voor Innovatief Vakmanschap (CIV’s) en Centres of Expertise... -
Centres of Expertise
Verbinding van topsectoren met groen (onderwijs) komt tot stand via Centra voor Innovatief Vakmanschap (CIV’s) en Centres of Expertise... -
Consumenten in de hoofdrol bij korte ketens
Er is een toenemende behoefte bij ondernemers om in korte ketens te willen stappen. In de praktijk is het voor korteketenondernemers zeer lastig... -
Coronavirus Covid-19
In december 2019 werden in China de eerste mensen besmet met het nieuwe coronavirus. Het virus SARS-COV-2 kan de ziekte COVID-19 veroorzaken en heeft... -
Eiwitbronnen
Het menselijk lichaam heeft eiwit uit voeding nodig. Vlees en vis zijn van oudsher geliefde leveranciers van dit eiwit. Een groeiende wereldbevolking,... -
Lean en creatief
Hoe kun je processen in de levensmiddelenindustrie optimaliseren? Met welke managementstrategieën kun je je medewerkers stimuleren het meeste uit... -
Multidisciplinaire voedselinnovatie
Om tot succesvolle productinnovatie te komen is een multidisciplinaire aanpak essentieel. Samenwerking tussen stakeholders van verschillende... -
Plantaardige eiwitbronnen
Om de groeiende wereldbevolking op onze beperkte landbouwgrond van eten te kunnen voorzien, zal een eiwittransitie moeten plaatsvinden. Eiwittransitie...