Mbo-Challenge Voedselverspilling in september 2020 van start

Vanaf september 2020 gaat de Mbo-Challenge Voedselverspilling 2020 van start. Onderwijsinstellingen kunnen zich nu alvast inschrijven, aanmelden kan tot 15 oktober. Heb je nog geen challenge maar wil je wel meedoen? Schrijf je dan toch in! Je kunt later nog een challenge indienen of mogelijk hebben wij een match voor je.

Wat houdt de challenge in?

Tot 1 april 2021 werken de teams aan voedselverspillingsvraagstukken van bedrijven en instellingen en denken na over innovaties die bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling. Een deskundige jury beoordeelt de ingediende cases. Genomineerde teams worden uitgenodigd voor de finale. De datum van het eindevent wordt nog nader bepaald (april 2021).

Vanwege de Corona perikelen wordt een aantal voorwaarden versoepeld en verlengen we de periode met 3 maanden. We zijn zeer benieuwd hoe innovatief en creatief deze challenge wordt uitgevoerd.

 

Doe je mee?

 

Terugblik op de Challenge 2019

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Mocht je bovenstaande video niet zien, bekijk de video dan hier.

De challenge van 2019 is gewonnen door Terra College Groningen met “Pompoenpatat”. Er werden in totaal 24 challenges ingediend. Zes teams werden uitgenodigd voor de finale op het eindevent op 30 januari bij de Verspillingsfabriek Veghel.  

Zoek in deze zoekbox naar achtergrondinformatie over voedselverspilling: