Meer nieuws
-
Het DNA van sla ontrafeld: in 6000 jaar van onkruid tot geliefde groente
12 april 2021 - IJsbergsla, eikenblad-, Romaine en alle andere sla die wij tegenwoordig eten stamt af van wilde plantjes die 6000 jaar geleden in de Kaukasus werden... -
Voeding in de zorg kan duurzamer
10 april 2021 - Bij zorginstellingen en ziekenhuizen is er de laatste jaren meer aandacht voor duurzaamheid bij de inkoop van voeding waarbij ze met name aandacht... -
Interactief onderwijsmateriaal over natuur en voeding
7 april 2021 - Aan lesstof over natuur en voeding geen gebrek op het internet, maar echt interactief is het meeste online leermateriaal vaak nog niet. Tijd voor een... -
Vleestaks op korte termijn niet uitvoerbaar
1 april 2021 - Om milieuschade te compenseren zou er een extra belasting op vlees moeten komen, vindt onder meer de True Animal Protein Price Coalition. Dat zou... -
Pleidooi voor nationaal akkoord vitaal platteland
31 maart 2021 - Een brede coalitie van wetenschappers, bestuurders, boeren, mensen uit het bedrijfsleven komt met zeven aanbevelingen voor de grote knelpunten op... -
De belofte van superalg Galdiera - van vulkanische bron tot op je bord
26 maart 2021 - Een eencellige alg afkomstig uit vulkanische bronnen heeft alles in zich om het volgende ‘superfood’ te worden. Vergeleken met Spirulina... -
Olie en eiwitten uit visafval
25 maart 2021 - Viskoppen, visgraten en andere restproducten van vis kun je vermalen tot vismeel. Maar je kunt er ook visolie en eiwitten uithalen die geschikt zijn... -
Vijf toekomstbeelden over landbouw en voedsel in 2050
24 maart 2021 - Er is een systeeminnovatie nodig van de manier waarop we landbouw bedrijven en voedsel produceren, stelt de Transitiecoalitie Voedsel. In een... -
Onderzoekers ontdekken hoe ze het zinkgehalte in planten kunnen verbeteren
23 maart 2021 - Wereldwijd lijden meer dan 2 miljard mensen aan ondervoeding. Niet omdat ze te weinig calorieën binnen krijgen, maar omdat er te weinig... -
Meelworm goedgekeurd voor menselijke consumptie
9 maart 2021 - De gele meelworm, de larve van een kever, is door de Europese EFSA goedgekeurd voor menselijke consumptie. De gedroogde meelwormen kunnen een goede...