Studiedag

Akkerbouwontdekkingsdagen

CAH Vilentum en Groenhorst Emmeloord organiseren akkerbouwontdekkingsdagen en laten scholieren kennismaken met beroepen in de akkerbouwsector.

Organisator CAH Vilentum en Groenhorst
Datum

za 28 mei 2016 09:00 tot 12:30

Locatie Akkerbouwer Adriaan Boudeling Rivierduinweg 8 in Swifterbant

Heb jij passie voor de teelt van planten en alles wat daarbij komt kijken? Wil je graag weten welke functies de internationale en innovatieve akkerbouwsector jou zoal te bieden heeft? En ben je toekomstig mbo of hbo’er? Kom dan naar onze ontdekkingsdagen!

Op zaterdag 28 mei en zaterdag 4 juni organiseren CAH Vilentum en Groenhorst Emmeloord de akkerbouwontdekkingsdagen. Samen met twee akkerbouwers en diverse bedrijven uit de agribusiness hebben wij voor jou een leuk programma in elkaar gezet. Tijdens het programma kom je in aanraking met verschillende beroepen, zoals het beroep van een teeltadviseur en van vertegenwoordiger bij een mechanisatiebedrijf.

Locaties

Je kunt samen met je ouders op onderstaande dagen kennismaken met de akkerbouwsector.

  • Zaterdag 28 mei van 9.00 uur tot 12.30 uur
    Akkerbouwer Adriaan Boudeling
    Rivierduinweg 8 in Swifterbant
  • Zaterdag 4 juni van 9.00 uur tot 12.30 uur
    Akkerbouwer Peter Verlouw
    Creilerpad 3 in Creil

Programma

De ontdekkingsdagen geven jou meer inzicht in de sector en de kansen die deze mooie sector jou te bieden heeft. Mogelijk raak je zo enthousiast dat je een groene studie op mbo- of hbo niveau wilt gaan volgen!

De opbouw van de beide dagen is hetzelfde: op drie verschillende tijdstippen wordt er een rondleiding verzorgd door studenten van zowel CAH Vilentum als Groenhorst Emmeloord. Tijdens de rondleiding kom je langs diverse ´haltes´ waar je mensen uit de sector ontmoet. Je doet bij elk bedrijf een leuke opdracht om zo meer te weten te komen over de diverse beroepen binnen de akkerbouwsector.