Studiedag

Bedrijfsovernamedag 'Het stokje overdragen; een lust of last?'

‘Bedrijfsovername? Je kunt niet vroeg genoeg beginnen!’, dat horen wij geregeld. Als studenten Agrarisch ondernemerschap werken we hard aan onze kennis. Kennis alleen is echter niet voldoende voor een succesvolle bedrijfsovername. Heldere wederzijdse verwachtingen zijn de kern van een succesvolle bedrijfsovername. Het is meer dan even een handtekening zetten. Daarom zetten we als studenten die communicatie centraal. De verschillende generaties van één bedrijf gaan met elkaar in gesprek. En dat doen we graag samen met u!

Organisator Aeres Hogeschool Dronten, Studenten Agrarisch ondernemerschap
Datum

wo 16 mei 2018 09:30 tot 15:30

Locatie Aeres Hogeschool Dronten, De Drieslag 2 in Dronten

We hebben een bijzondere opzet uitgewerkt voor het bedrijfsovernamegesprek. Vooraf maakt iedereen een test die een beeld geeft van de persoon en de visie op de ontwikkelingen van het bedrijf. Hieruit volgt het gesprek over de ontwikkelingen van het gezinsbedrijf en de visie van de verschillende gezinsleden/partners. Door de test ontstaat ruimte voor ieders eigen inbreng. De dag wordt geleid door Marlies Bosker (organisatiecoach bij Movaeres), zij heeft veel ervaring met dit thema en heeft met ons een goed interactief programma opgezet.

Om ruimte voor goede gesprekken te garanderen hebben we gekozen om een beperkt aantal plaatsen beschikbaar te stellen. Dat maakt dat het gesprek ook echt meerwaarde biedt. Geef u samen met uw zoon of dochter op voor 10 mei via onderstaand aanmeldformulier. Opgave is alleen mogelijk in combinatie van ouder/verzorger/werkgever en student.

Simone Verhoeven, Jos Kroeze en Lynette Verweel

Studenten Agrarisch ondernemerschap richting Dier- en veehouderij, Tuin- en akkerbouw