Presentatie

BioCops! Stel al uw vragen tijdens de Q&A-sessie

BioCops is een Projectvoorstel voor LIFE waarmee we biologische beheersing inzetten tegen 4 invasieve plantensoorten in Nederland en België die de biodiversiteit bedreigen en veel onderlast en onderhoudskosten geven: groot kroosvaren, Aziatische duizendknoop, watercrassula en grote waternavel.

Organisator Probos
Datum

do 29 april 2021 14:00 tot 15:30

Het project loopt van 2021-2026 en wordt uitgevoerd door een Consortium in samenwerking met en op proeflocaties van deelnemende stakeholders in NL en BE. Het BioCops-project richt zich op het demonstreren van biologische beheersing van de vier genoemde plantensoorten, hoe biologische beheersing van plaagsoorten verder ontwikkeld kan worden in de EU en het vergroten van kennis over biologische bestrijding bij stakeholders, publiek en beleidsmakers.

Wij zoeken stakeholders die willen meedoen aan BioCops!
Alle terrein- of waterbeheerders met interesse voor beheersing van invasieve planten kunnen meedoen, evenals landelijke autoriteiten. Als stakeholder draagt u bij aan de veilige implementatie van biologische beheersing als nieuwe methode tegen invasieve planten, inbedding in beheer, en kennisverspreiding. Zo hopen we samen lange-termijn beheersing, verbeterde biodiversiteit en kostenreductie van invasieve planten te bereiken. U kunt onder andere bijdragen door:

  • proeflocaties voor het uitzetten van natuurlijke vijanden ter beschikking te stellen
  • mee te werken aan monitoring van deze proeflocaties
  • een financiĆ«le bijdrage te leveren

Aanmelden Q&A-sessie
Graag beantwoorden we al uw vragen over het project tijdens een online Q&A sessie. U kunt u aanmelden via deze ZOOMlink