Activiteit

Biokennisweek voor studenten

De Biokennisweek is het grootste nationale online event voor professionals in de biologische landbouw, voeding en techniek. Dit jaar, in plaats van de Biobeurs, helemaal in het teken van kennis voor en over de biologische sector. De Biokennisweek wordt, in samenwerking met de BioAcademy, aangeboden door Bionext. Leerlingen en studenten kunnen deelnemen voor een speciaal - sterk verlaagd - studententarief.

Organisator BioAcademy en Bionext
Datum

ma 18 januari 2021 10:00 tot vr 22 januari 2021 18:00

Locatie Online

De Bio-Kennisweek biedt volop mogelijkheden voor docenten en studenten:

 • Een week lang toegang tot het platform boordevol kennis.
 • U kunt kiezen uit > 90 workshops.
 • Virtueel bezoeken en contact maken met andere bezoekers en sprekers.
 • Na de Biokennisweek ontvangt u van ons een overzicht met de gemaakte contacten zodat u de relatie verder kunt uitbouwen.
 • Alle workshops worden opgenomen, deze zijn achteraf allemaal terug te kijken en te gebruiken als lesmateriaal.
  Alle workshops zijn hier te vinden. Met één ticket heeft u toegang tot alle workshops. U bepaalt zelf welke en hoeveel u er volgt.

Onderwijsprogramma op de Biokennisweek

CIV Groen, Groen Kennisnet en Bionext hebben de handen ineen geslagen om voor het onderwijs nog meer uit de Biokennisweek te halen.

 • Groen Kennisnet staat tijdens de Biokennisweek in het teken van biologische landbouw, met iedere dag extra nieuws en info.
 • CIV Groen en Bionext bieden een speciaal onderwijsprogramma aan: een selectie uit de workshops die aansluiten op de programma’s van de opleidingen Teelt (akkerbouw en Tuin-bouw) en Dier (Productiedieren), MBO en HBO. Met naast vakinhoudelijke onderwerpen ook veel over mogelijkheden om na de studie aan het werk te gaan in de Bio-sector.
 • Aan iedere workshop is aanvullend lesmateriaal gekoppeld uit de wiki Biologische bedrijfsvoering.

Themadag studenten

Op donderdagochtend is er de speciale studentenochtend. Van 9.30 tot 12.00 uur staan in een webinar ondernemerschap in de biologische sector de afzetmarkt centraal, en de kansen voor startende biologische ondernemers.

Van 12.00 tot 13.00 uur staat Boer zoekt Boer centraal, de workshop met aansprekende voorbeelden van overname en nieuwe boeren en tuinders. nieuwe opvolging, eigen start en innovatieve bedrijven. Daarna kun je speeddaten met ervaren boeren die een opvolger zoeken.

Deze studentenochtend is voor deelnemers Akkerbouw en Tuinbouw tevens de thema-dag van Praktijkcentrum Agro.

Verdieping op de workshops

U kunt bij de workshops verdiepingsopdrachten geven vanuit uw lesprogramma. Materiaal hiervoor is onder meer te vinden op:

Het onderwijsprogramma kunt u als bijlage downloaden.

Studenten kunnen deelnemen met het speciale studententarief.

Toegangsmogelijkheden voor scholieren en studenten

Een toegangsticket voor de Bio-Kennisweek kost € 25,- en geeft toegang tot alle workshops en events. Er is een speciaal studenten/scholierentarief waar scholen gebruik van kunnen maken. Dan kost een ticket maar € 5,-, voor een hele week online events.

Informatie en contact

 • CIV Praktijkcentrum Agro, Miriam van Bree, m.van.bree@civ-groen.nl, 06 46370784
 • Bionext, Udo Teunis, teunis@bionext.nl, 06 42165358
 • Bionext, Paulien Hoftijzer, hoftijzer@bionext.nl, 06 52011884 (voor registratie en toegang)