Activiteit

Biokennisweek

De Biobeurs 2021 schakelt om naar een online event genaamd BioKennisWeek, een online platform waarbij kennisoverdracht en online ontmoeting voorop staan.

Organisator Bionext
Datum

ma 18 januari 2021 tot vr 22 januari 2021

Locatie Online

De Biokennisweek maakt gebruik van een online platform waarbij bezoekers een zeer sterk inhoudelijk programma kunnen volgen met meer workshops, voordrachten en bijeenkomsten dan ooit tevoren. Deze week biedt dan ook voor iedereen wat wils, zowel voor deelnemers uit de biologische keten als voor geïnteresseerden buiten de keten. Het bereik van deze week zal dan naar verwachting ook groter zijn dan ooit. Daarnaast biedt het platform van de Biokennisweek de mogelijkheid voor bedrijven om hun product, dienst of bedrijf te presenteren en de juiste contacten te maken.

Ook voor studenten in het groen onderwijs biedt de biokennisweek veel mogelijkheden. Daarvoor is een op het onderwiijs gericht programma gemaakt.

Op de Biokennisweek kunt u volop netwerken met meer dan 200 bedrijven en exposanten. Ga in gesprek met de grote spelers in de biologische sector. Of ontdek interessante nieuwe producten van start-ups.

De thema's van 2021 zijn:

  1. Waar komen biodiversiteit en klimaatmaatregelen samen?
  2. Kringlooplandbouw: Hoe blijft biologisch koploper van de integrale verduurzaming?
  3. Nieuwe biologische wetgeving en handhaving: wat verandert er?
  4. Omschakelen, nieuw en/of jong in biologisch
  5. Mens of machine: is smart farming de toekomst in de biologische landbouw?
  6. Eerlijke prijzen; verbinding boer en consument
  7. Dierenwelzijn; waar ligt de focus?
  8. Plantgezondheid; hoe dragen we bij aan een gezond ecosysteem?
  9. Voedselzekerheid; welke ontwikkelingen dragen hieraan bij?

Kennis

Er zijn ruim 90 inhoudelijke workshops en lezingen, verspreid over de 5 kennisdagen. Hier kunt u uw kennis over biologisch vergroten en verder verdiepen. Binnen het aanbod aan workshops en lezingen is elk jaar extra aandacht voor omschakelen, startende ondernemers en de laatste onderzoeken.