Symposium

Bodem is de basis

Tijdens dit event leer je de bodem lezen. Experts vertellen je alles over de ins en outs en laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bodemgebruik. In diverse workshops en op de beurs.

Organisator Wellantcollege Cursussen & Trainingen, Tuin & Landschap, VHG
Datum

do 20 september 2018 08:30 tot 16:00

Locatie Wellantcollege, Randhoeve 2, 3992 XH Houten

In aansluiting op het seminar Onkruidbeheersing organiseert Wellantcollege Cursussen & Trainingen samen met Tuin & Landschap en de VHG het event Bodem is de Basis. Het seminar is bedoeld voor mensen die werken in het groen, zoals een hovenier, groenvoorziener of boomspecialist.
Tijdens dit event leer je de bodem lezen. Experts vertellen je alles over de ins en outs en laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bodemgebruik. In diverse workshops en op de beurs:

  • Ontdek je hoe je de bodem goedkoper en beter kunt beheren;
  • Krijg je zicht op wat er gebeurt in de bodem en hoe je daar het beste mee om kunt gaan, zodat er betere en gezondere omstandigheden ontstaan voor beplanting;
  • En kom je te weten hoe je biologische gewasbeschermingsmiddelen in kunt zetten.

Keynote

Lodewijk Hoekstra, NL Greenlabel: ‘De duurzame tuin’

Lodewijk Hoekstra, bekend als tv-hovenier, timmert al tien jaar samen met tuinontwerper Nico Wissing aan de weg binnen NL Greenlabel. Deze organisatie zet zich in voor een duurzame buitenruimte, van de particuliere tuin tot grote landschapsparken.

Nog steeds worden tuinen en buitenruimtes – van groen in woonwijken en parken tot het groen rondom bedrijven – ingericht en aangelegd zonder dat er nagedacht wordt over duurzaamheid en milieu. Vaak worden materialen en producten gebruikt die onnodig slecht zijn voor onze flora en fauna. Dat moet anders en dat kán anders.

Nieuwste loot aan de NL Greenlabel-boom is het Tuinlabel. Met het Tuinlabel kunnen hoveniers inzichtelijk maken hoe duurzaam de door hun aangelegde tuin is.

Kijk op de website van Wellantcollegee voor uitgebreide informatie over het programma, workshops en de mogelijkheid je spuitlicentie te verlengen.