Bron foto: mulderagro.nl

Nieuws

BodemBeLEEFdagen in Kollumerzwaag

Gepubliceerd op
22 mei 2015

Mulder Agro uit Kollumerzwaag organiseert de BodemBeLEEFdagen. Docenten en leerlingen worden van harte uitgenodigd om deze dagen, georganiseerd in het kader van Jaar van de Bodem, te bezoeken. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door CIV Agri & Food.

Jaar van de Bodem

2015 is door de FAO (de voedsel- en landbouworganisatie van de VN) uitgeroepen tot het Jaar van de Bodem. Met als doel politiek en consument te overtuigen dat bewust bodemgebruik geen jaar langer kan wachten. De bodem heeft onze aandacht hard nodig. Net zoals wij de bodem nodig hebben, voor de productie van ons voedsel en het functioneren van levende ecosystemen.

Door de huidige manier van bemesten en bodembewerking daalt het humusgehalte en raken we hierdoor vruchtbare gronden kwijt. Als we op deze manier doorgaan, kunnen we dan in 2050 de wereldbevolking (die dan zo'n 9 miljard mensen telt) nog wel voeden?

Bodem Beleven

Tijdens de BodemBeLEEFdagen zijn er verschillende activiteiten, voor jong en oud. Naast veel interessante workshops worden er verschillende inspirerende films vertoond. Op vrijdag is er een loonwerkersplein waar landbouwmachines worden getoond die de bodemvruchtbaarheid ten goede komen. ’s Avonds is er de Boeren Smaakavond met onder andere lezingen van dr. Wiepk Voskamp, lector duurzame melkveehouderij Van Hall Larenstein en Dr. Martin Lankaster, boer en arts.

Inschrijven voor de workshops en de Boeren Smaakavond kan tot uiterlijk dinsdagavond 9 juni.


Georganiseerd door: Mulder Agro

Datum: 12 en 13 juni

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur ( en 12 juni ’s avonds de Boeren Smaakavond)

Locatie:  Mulder Agro, Foarwei 45, Kollumerzwaag


- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan


(Bron foto: mulderagro.nl)