Talkshow

Boekpresentatie 'Zo redden we de wereld'

Aan de hand van het boek Zo redden we de wereld van Joop Hazenberg gaan experts in gesprek over kleine en grote acties die nodig zijn om het klimaat te redden.

Organisator Pakhuis de Zwijger
Datum

vr 12 februari 2021 18:30 tot 20:30

Locatie Online

Meer informatie over de sprekers

  • Joop Hazenberg (1978) is een ingewijde in de wereld van klimaat en energie. Hij schreef over het onderwerp als journalist, werkte voor klimaat-ngo’s en was aanwezig bij de klimaatconferentie van Parijs in 2015. Tegenwoordig houdt Hazenberg zich bezig met het Europese klimaat- en energiebeleid in Brussel.
  • Marjan Minnesma is een bekend milieu-activiste en directeur van Stichting Urgenda. Zij is een van de meest invloedrijke Nederlanders op het gebied van duurzaamheid, zeker nadat Urgenda in 2015 de klimaatzaak tegen de Nederlandse overheid won.
  • Olof van der Gaag is directeur van de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie. Ruim 6.000 bedrijven zijn lid van deze vereniging en streven naar 100% duurzame energie in Nederland. Olof is ook voorzitter van de Duurzaamheidsraad Amsterdam.
  • Jaap Tielbeke werkt sinds 2015 voor De Groene Amsterdammer, waar hij vooral schrijft over klimaatverandering, sociale bewegingen en de relatie tussen ecologie en economie. Afgelopen jaar verscheen zijn boek Een beter milieu begint niet bij jezelf, waarin hij de mythes doorprikt die het klimaatdebat in de greep houden en laat zien waar een beter milieu dan wél begint.

(Bron: Pakhuis de Zwijger)