Activiteit

Boer & Klimaat: een dynamisch duo

Tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen bieden we u zowel in Gorinchem als in Venray op woensdag een interessant programma aan (uiteraard kunt u ook een deel van het programma volgen).

Organisator AgroEnergiek en Klimaat voor Vernieuwing
Datum

wo 17 december 2014 11:30 tot vr 19 december 2014 17:00

Locatie Evenementhal De Voorde 30, Venray
Het afgelopen zomerseizoen was een buitengewoon groeizaam seizoen. Was dit seizoen een voorbeeld voor hoe het de komende jaren gaat worden? Hierbij zal weerman Reinier van den Berg in zijn inleiding stilstaan. Vervolgens gaan we in enkele workshopsessies verder in op concrete maatregelen om enerzijds de broeikasgasemissies terug te dringen, maar anderzijds ook in te spelen op veranderende weersomstandigheden. Maatregelen die ook nog eens financieel interessant zijn voor de bedrijfsvoering. Aandacht voor klimaat is daarmee niet alleen een bedreiging, maar ook een kans!

Programma

13.30 Openingspresentatie

Boer en Klimaat: een dynamisch duo (Weerman Reinier van den Berg)Was het afgelopen groeizame jaar het voorbeeld voor toekomstige jaren?


15.00 Workshopsessies

De bodem: structuur van belang voor goede opbrengst (CLM: Anneloes Visser)

Brandstof: de juiste machines op de juiste manier gebruikt (Wageningen UR: Derk van Balen Grasland: beter onderhoud voor optimale opbrengst (K&G Advies: Johan Kranenburg en Wim van de Geest)


16.00 Speeddates

Aansluitend aan de workshops is er de mogelijkheid door te praten met de aanwezige bedrijven over welke maatregelen concreet op uw eigen bedrijf mogelijk zijn en wat daar voor nodig is.

Meer informatie

E-mail: evanwell@clmnl