Symposium

Boeren en de ruimte - Kringlopen tot op Mars

Stöppelhaene symposium

Op vrijdag 30 augustus, tijdens de Boerendag van het oogstfeest Stöppelhaene, vindt het jaarlijkse Stöppelhaene Symposium plaats. Dit symposium biedt mensen die actief zijn in de agrarische en food sector inzicht en inspiratie in mogelijkheden rondom landbouwkringlopen. Het programma start om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Locatie is De Leeren Lampe in Raalte.

Organisator Kennispoort Regio Zwolle
Datum

di 30 juli 2019 12:00 tot 16:00

Locatie De Leeren Lampe, Almelosestraat 2 in Raalte

Nieuwe invalshoeken
Het thema is: Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars. Volgens Wageningen Universiteit en Research is de wereldbevolking in 2050 gegroeid tot zo’n 9,5 miljard mensen. Om optimaal gebruik te maken van onze grondstoffen, moeten we anders gaan consumeren en produceren, ook in de Agri & Food sector. Maar hoe doen we dat? Hoe ver is de ruimtevaart op dat gebied eigenlijk? Tijdens toekomstige missies naar Mars zullen grondstoffen ook oneindig moeten worden gebruikt. Door vanuit verschillende invalshoeken naar kringlopen te kijken, biedt het symposium inspiratie en nieuwe inzichten.

Sprekers
Angelo Vermeulen is een ruimtevaartonderzoeker en bioloog. Hij houdt zich bezig met missies naar Mars. Op een ruimteschip is het van groot belang om kringlopen te gebruiken. Oneindig gebruik is een must. Wat kunnen we hiervan leren op aarde? Spreker Martin Scholten van de Wageningen University & Research vertaalt deze visie vervolgens naar de huidige situatie van de landbouw sector. 

Programma
Ondernemers met ervaring in kringlopen in hun bedrijf delen hun successen en dilemma’s. Verder gaan ze in gesprek met de aanwezigen. Drie generaties uit een agrarisch bedrijf komen ook aan het woord over kringlooplandbouw.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van kennispoort regio Zwolle

Symposium Boeren en de ruimte – Kringlopen tot op Mars

Stichting Stöppelhaene, Kennispoort Regio Zwolle, The Green East, De Kracht van Salland, LTO Noord Salland, Provincie Overijssel, Gemeente Raalte, Salland Boert en Eet Bewust, Rabobank, Agrarisch Jongeren Kontakt Raalte-Heino en Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt organiseren dit evenement gezamenlijk. Booijink Veevoeders, Maan Group, Flynth adviseurs & accountants, Gemeente Raalte, Deventer en Olst-Wijhe maken deze bijeenkomst mede mogelijk.

(Bron foto: pixabay)