Bijeenkomst

Boerendag 'Morgen is vandaag' Precision Dairy Farming

Meer en meer melkveehouders zijn de afgelopen jaren met een robot gaan melken. Daarnaast komen er steeds meer sensoren op de markt om de gezondheid van koeien te monitoren en ziektes te detecteren. De ontwikkelingen op dit gebied gaan dan ook zeer snel, en nieuwe Precision Dairy Farming toepassingen volgen elkaar snel op. Voor moderne melkveehouders is het belangrijk om deze ontwikkelingen te blijven volgen. Vooral om te leren welke informatie deze technieken kunnen geven en hoe die te gebruiken is, om het management op een melkveebedrijf te optimaliseren.

Organisator Universiteit Utrecht, Wageningen UR, Hogeschool Van Hall Larenstein, Dairy Campus
Datum

wo 22 juni 2016 09:30 tot 17:00

Locatie WTC Expo Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden

Op woensdag 22 juni wordt er in het WTC in Leeuwarden een symposium georganiseerd om melkveehouders te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Precision Dairy Farming. De nieuwste sensoren en de laatste toepassingen zullen aan bod komen. Daarnaast bieden 8 spelers op het gebied van Precision Dairy Farming (Lely, Delaval, GEA, Agis/CowManager, Nedap, SCR, CRV en Smart Dairy Farming) interessante workshops aan met als doel te laten zien hoe de laatste Precision Dairy Farming toepassingen nuttig kunnen zijn voor de moderne melkveehouder.

De dag begint met een presentatie van voormalig hockeycoach Marc Lammers. Hij zal ingaan op het gebruik van sensoren in de topsport.

Prijs voor deelname: €65 voor dagprogramma en €115 incl. diner op de Dairy Campus (exclusief transactiekosten).