Cursus

Bouw en Fysiologie van Planten

In navolging op de populaire nascholingscursussen Seksualiteit van planten, de evolutionele context; en Cel- en ontwikkelingsbiologie organiseert Wageningen University een op dezelfde leest geschoeide eendaagse cursus over Bouw en Fysiologie van planten.

Organisator Laboratorium voor Celbiologie, Laboratorium voor Plantenfysiologie
Datum

do 9 juni 2016 09:30 tot 18:00

Locatie Forum, gebouwnummer 102, Droevendaalsesteeg 2, 6708 PB Wageningen

De plant is een organisme dat in bijzonder geraffineerd samenspel met zijn omgeving functioneert. Het gaat daarbij zowel om de abiotische als de biotische omgeving. In de eendaagse cursus wordt de bouw van de plant in een functioneel perspectief gebracht waardoor de cursist een goed inzicht krijgt in de wijze waarop een plant kan functioneren in zijn omgeving en die omgeving kan beïnvloeden. Wij gaan in op de vorm-functierelaties van de plant waardoor duidelijk wordt hoe een plant de vereiste levensverrichtingen kan realiseren.

In de vorm van vragen en voor je leerlingen aantrekkelijke en goed uitvoerbare praktische opdrachten komen diverse thema’s aan de orde waaronder opname, transport, fotosynthese, opslag, bescherming en de hormonale sturing van groei.

Naast de abiotische factoren zullen biotische factoren aandacht krijgen waaronder plant-microbe interactie, symbiose met schimmels, carnivorie en plant-defence mechanismen.

Na afloop van de cursus krijg je de cursusdocumentatie mee en ontvang je een certificaat van deelname.

Inschrijven kan per e-mail aan Liesbeth Bouwman o.v.v. je naam, de naam en het adres van uw school en een telefoonnummer.

Deze cursus wordt verzorgd door dr. André van Lammeren, universitair hoofddocent bij het Laboratorium voor Celbiologie en dr. Dick Vreugdenhil, universitair hoofddocent bij het laboratorium voor Plantenfysiologie, Wageningen University.

  • Maximum aantal deelnemers is 40.
  • Doelgroep: docenten en toa’s biologie uit het voortgezet onderwijs; docenten uit het groene onderwijs (vmbo, mbo en hbo); docenten van lerarenopleidingen biologie.
  • Kosten: € 150,- (dit is inclusief een lunch en de practicummaterialen die u mee naar huis krijgt