Studiedag

CBBE-docentendag 'Biobased' meets 'Circular' Economy

Het doel van deze CBBE docentendag is om meer helderheid te krijgen in welke relaties er liggen tussen de Biobased Economy en de Circulaire Economie. Naast een overzicht van laatste ontwikkelingen in zowel CE als BBE, willen we middels workshops in kaart brengen waar CE en BBE elkaar overlappen, en welke ontwikkelingen in het onderwijs gewenst zijn om de transitie naar een Circulaire en Biobased Economie te versnellen.

Organisator HAS Hogeschool en HAN
Datum

do 17 november 2016 10:00 tot 17:00

Locatie HAS Hogeschool, Onderwijsboulevard 221, 5223 DE, 's-Hertogenbosch

Meer banen, meer innovatie, minder verspilling en een beter milieu. Onder dit motto wordt in Nederland de Circulaire Economie ontwikkeld. Overstappen naar de Circulaire Economie (CE) kan, volgens experts, Nederland jaarlijks ruim €7 miljard en 54.000 banen opleveren. Het omvormen van een 'lineaire' tot een 'circulaire' economie is geïnspireerd door biologische kringlopen. Veel principes van de CE zijn direct toepasbaar in ontwikkeling van de Biobased Economy-in feite is circulair denken al een integraal onderdeel van Biobased Economy (BBE).

Het ochtendgedeelte bestaat uit plenaire sessies. Het middaggedeelte bestaat uit verschillende facultatieve sessies, waarin dieper op een specifiek thema ingezoomd wordt. De docenten kunnen de opgedane kennis, tips en tricks na afloop direct in hun lessen verwerken.

    De dag staat voor open voor docenten, lectoren en andere mensen betrokken bij het opzetten en geven van onderwijs bij MBO, HBO, WO. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden tot uiterlijk 10 november 2016.