Symposium

Conferentie Duurzame PABO

THE WHOLE SCHOOL APPROACH
Innovatief duurzaam onderwijs met voorbeelden hoe het anders kan en mag!

Het moet anders, het kan anders en we willen het ook anders. De vele reacties op Jan Terlouws bevlogen talk tijdens De Wereld Draait Door geven dat overduidelijk aan. Een duurzame wereld vereist een transitie in de samenleving en het onderwijs. Tijd voor veranderingen, verbeteringen in het pedagogisch & het didactisch handelen en in de fysieke omgeving.

Organisator Duurzame Pabo
Datum

wo 8 februari 2017 13:00 tot 17:30

Locatie Windesheim Campus 2-6 8017 CA Zwolle

Programma

De keynote ‘The Whole School Approach’ wordt gegeven door Arjen Wals, hoogleraar Transformatief Leren voor Sociaal-ecologische Duurzaamheid.

En er zijn veel actieve workshops: Hoe ga je aan de slag met toekomstdenken? Hoe maak je van zwerfafval rapen een rekenles? Welke leuke, uitdagende buitenactiviteiten kun je met kinderen ondernemen? Welke 21st century skills hebben leerlingen nodig? Welke competenties hebben we nodig voor een omslag naar duurzaam onderwijs? Hoe verrijk je je onderwijs samen met educatieve partners, zoals musea?

Bekijk het volledige programma

Voor wie?

Deze kosteloze middagconferentie is bedoeld voor leerkrachten, pabo-studenten, pabo-docenten, NME- en duurzaamheidsprofessionals én voor iedereen die het belangrijk vindt dat onze kinderen meer invloed krijgen op hun eigen toekomst.

Entree

Dit is de eerste bijeenkomst op basis van statiegeld!

Statiegeld: €30,-
Refund bij show: €30,-
Refund bij no-show: €0,-
Ook is het mogelijk je statiegeld te doneren aan Duurzame PABO.

Inschrijven

Je kunt je hier inschrijven voor de bijeenkomst.