Bijeenkomst

De Groene Reis door de Stad

Door de hele stad vind je bijzondere locaties die duurzame innovatie in de praktijk brengen. Een bezoek aan dit soort plekken inspireert en stimuleert om op een andere manier naar de stad te kijken.

Organisator Pakhuis de Zwijger
Datum

do 15 december 2016 19:30 tot 22:30

Locatie De Ceuvel aan de Korte Papaverweg 4 in Amsterdam.

Ze zijn stuk voor stuk het initiatief van mensen met een grote ideële overtuiging. Veelal zijn het ook ondernemers. Noem ze groene Stadmakers, ‘ecopreneurs’ of local gamechangers. De weg naar de realisatie van hun dromen was lang en niet altijd makkelijk, het verdienmodel onduidelijk en de nee-schudders waren talrijk. Toch zetten ze door. Tijdens De Groene Reis door de Stad ontmoet je deze Stadmakers op hun eigen stek. In het gesprek gaan we op zoek naar hun drijfveren en het verhaal achter hun succes. We zijn ook benieuwd naar de hobbels en vele uitdagingen die zij onderweg op hun ‘eigen ondernemersreis’ tegengekomen. Wat hadden zij met de wetenschap van nu totaal anders aangepakt? En wat kan jij (als potentiële ondernemer en Stadmaker) van hun verhaal leren?

Het circulaire experiment De Ceuvel gaf het startsein voor een reeks imposante ontwikkelingen in stadsdeel Amsterdam-Noord. Het leidde tot het ambitieuze ontwikkelingsplan Circulair Buiksloterham. Vanavond gaan we in gesprek met de enthousiaste mensen achter Café de Ceuvel. Hoe heeft dit café zich in 2 jaar ontwikkeld? Welke veranderingen zijn gerealiseerd in de keuken en welke uitdagingen bracht dit met zich mee? Gasten op deze avond zijn de mensen achter De Biogasboot (voedselafval), Cityplot (productie) en Boeren & Buren (distributie), waarmee Café de Ceuvel een speciale samenwerking is aangegaan.