Bijeenkomst

De Koplopers #1: Kringlooplandbouw

Boerenprotesten, klimaatactivisten op straat, een politiek die muurvast lijkt te zitten. En dat met een landbouwsysteem dat op zijn laatste benen loopt. Waar is het perspectief? Het is maar net waar je kijkt. In De Koplopers duiken we in maatschappelijke vraagstukken die allang een transitie doormaken, kijken we waar de uitdagingen en kansen liggen en wat de bijdrage van praktijkgericht onderzoek aan hogescholen is.

Organisator De Balie, Regieorgaan SIA
Datum

ma 2 november 2020 20:00

Locatie Onlne

Met in deze aflevering De Kringlooplandbouw. Met agrariërs, ecologen, politici, onderzoekers en andere betrokkenen kijken wij welke lessen we van elkaar kunnen leren en hoe we deze lessen kunnen implementeren in de dagelijkse praktijk. Wat vraagt verandering van de agrariër? En wat van de samenleving?

Om antwoord te geven op deze vragen gaan we in gesprek met Laura Bromet, GroenLinks Kamerlid met de portefeuille landbouw en oud wethouder van de gemeente Waterland, Alex Datema (voorzitter BoerenNatuur), Marleen Janssen Groesbeek, lector Sustainable Finance and Accounting Avans Hogeschool en lector omgevingsinclusief ondernemen Ron Methorst. Ook duiken we dieper in op duurzaamheid in de praktijk met koploper Proefboerderij De Marke, een melkveeproefbedrijf dat onderzoek doet naar een schone manier van werken en laat zien dat dit haalbaar is.

En drie jonge agrariërs van Hogeschool Aeres delen hun visie op het agrarische bedrijf van de toekomst.

De avond wordt gemodereerd door journalist, columnist en programmamaker Teun van de Keuken.