Webinar

De Koplopers #3: Een land vol stikstof

In het stikstofdebat touwtrekken bouw, boer en natuur over elke vierkante meter grond. Boerenactiegroepen, milieuorganisaties en bouwbedrijven bestoken de overheid om meer ruimte te krijgen. Intussen stijgt het stikstofpeil tot aan ieders lippen, maar partijen die elkaar nodig hebben om tot een oplossing te komen lijken alleen maar oog te hebben voor het eigen belang. Hoe komen we hier nog uit?

Organisator De Balie en Regieorgaan SIA
Datum

ma 12 april 2021 20:00

Locatie Online

Communicatiewetenschapper Korien van Vuuren ziet een uitweg. Wie verder kijkt dan het Malieveld, ziet in het land een beweging van mensen met verschillende belangen die met elkaar optrekken. De sleutel daartoe is de juiste manier van praten en inleving in elkaars standpunten.


De Koplopers is een samenwerking met Regieorgaan SIA. SIA bevordert de kwaliteit en de impact van het praktijkgericht onderzoek van hogescholen. In de serie De Koplopers bespreken we de grootste maatschappelijke vraagstukken die we in Nederland de komende jaren samen het hoofd moeten gaan bieden. We onderzoeken wat we kunnen verbeteren door goed grondgebruik. Elke keer staan twee koplopers centraal: Waarom lukt het bij hun wel, en waarom kunnen of willen hun buren nog niet mee in de transitie? Deze vraag beantwoorden we met lectoren van hogescholen die praktijkonderzoek doen, politici die verantwoordelijk zijn voor de regels en ervaringsdeskundigen die een oplossing zoeken.