Presentatie

Deadline Local Food Challenge Amsterdam

Tot en met 2 november kunnen boeren en Amsterdamse voedselondernemers zich aanmelden voor de Local Food Challenge. De challenge heeft als doel om lokale producten en samenwerking binnen de regio te promoten. De organisatoren zetten actief in op matchmaking, en investeren in de begeleiding van de winnende koppels en hun producten, die campagne mogen voeren onder de titel Local Food Hero 2021.

Organisator Food Hub, De Nieuwe Boerenfamilie en Kitchen Republic
Datum

di 2 november 2021

Regio Amsterdam staat niet bekend als agrarische hub, maar rond de hoofdstad wordt verrassend veel voedsel geproduceerd. Een groot deel hiervan wordt elders afgezet, terwijl in de stad voldoende verwerkers en afnemers zijn. Binnen bestaande netwerken van boeren en andere voedselondernemers zijn legio mogelijkheden voor nieuwe zakelijke samenwerkingen op het gebied van lokale producten. Een aantal organisaties die ondernemerschap in de voedselketen willen stimuleren slaan daarom de handen ineen: De Nieuwe Boerenfamilie, Food Hub en Kitchen Republic organiseren dit jaar met steun van gemeente Amsterdam de eerste Local Food Challenge.

Boeren en voedselondernemers uit de regio kunnen zich op platform Van Amsterdamse Bodem aanmelden met een product-idee of wens tot samenwerking. Dit kan als gevestigd duo, maar ook alleen. In dat geval zetten de organiserende partijen hun netwerk actief in om deelnemers te koppelen aan een partner. De koppels met de meeste potentie worden uitgenodigd om hun idee aan een toonaangevende jury te presenteren, die beslist over de titel Local Food Hero 2021. Die titel opent onder andere de deuren van ondernemers-hubs Kitchen Republic in Amsterdam en de Village in Almere, waar ze professionele ondersteuning krijgen om hun product op de markt te brengen.

Local Food Challenge Amsterdam is een samenwerking van Food Hub, De Nieuwe Boerenfamilie en Kitchen Republic in opdracht van gemeente Amsterdam in het kader van het Europese Interreg project RUMORE, en vindt plaats op platform Van Amsterdamse Bodem.