Studiedag

Docentendag verdieping cross-overs in het onderwijs

Op een proactieve manier nog meer kennis vergaren van het thema cross-over, dat kan tijdens de verdiepende docentendag. Aansluitend op de docentendag ‘Innovatie van het onderwijs’ krijg je de kans met collega’s verder te werken aan cross-overs in het onderwijs.

Organisator GroenPact, Cross-over team Onderwijsvernieuwingsprogramma (OVP)
Datum

do 1 november 2018 09:30 tot 15:00

Locatie Wellant College Dordrecht, Chico Mendesring 825

IOp een proactieve manier nog meer kennis vergaren van het thema cross-over, dat kan tijdens de verdiepende docentendagen! Op de docentendag ‘Innovatie van het onderwijs’, waar 22 juni ruim 70 docenten op af kwamen, konden de deelnemers kennismaken met het thema Cross-overs. In de hierop volgende verdiepende docentendag, krijg je de kans met collega’s verder te werken aan cross-overs in het onderwijs.

Wat is cross-over werken?

Innovaties in de (groene) sector vinden plaats op snijvlakken met andere sectoren. Dit vergt samenwerkingen met en tussen verschillende vakgebieden en praktijken. Het leren werken in een cross-over setting en het omgaan met maatschappelijke en complexe vraagstukken waar een cross-over vraagstuk vaak aan ten grondslag ligt, vergt een nieuwe manier van leren, denken en ontwikkelen. Niet alleen voor de student, maar ook voor de docent en andere partners. Op deze docentendag krijg jij de tools in handen om onderwijs vorm te geven samen met niet-groene (onderwijs)-partners: klaar voor cross-over werken en leren!

Programma

De organisatie is druk bezig met de voorbereidingen van de verdiepende docentendagen. Zo sluiten er een aantal cross-over experts en ondersteuners van de actielijn aan om samen (nieuwe) kennis over cross-over werken en leren te delen. Ook zijn leden van de adviesraad (bestuurders onderwijs en bedrijfsleven) aanwezig om samen met jullie het debat over cross-overs aan te gaan. Er zal op een proactieve manier gewerkt worden met de nieuwe tools, zodat je deze na de verdiepende dagen ook zelf kan gaan toepassen. Het specifieke programma tref je in de bijlage.

Er zijn twee verdiepende docentendagen, waarvan de eerste op 12 oktober heeft plaatsgevonden. Reserveer nu je plekje voor de bijeenkomst op 1 november via onderstaande link:Heb je vragen? Stuur dan een mail naar info@cross-overs.nl t.a.v. Amber Vermeer.

Ben je benieuwd naar de terugkijk op de docentendag Innovatie van het onderwijs en wil je de aftermovie bekijken? Dat kan via deze link.